Vi har været på flere bondegårdsferier i Skandinavien, og da vi på feriemessen så, at det kunne vi også komme i Toscana i egen feriebolig, så var der kun det i tankerne, indtil vi fik booket ferien. Vi har altid nydt at være på en ferie, hvor vi selv bestemmer tempoet, og der er en masse nyt at opleve og lære.
Det var med den samme tanke, vi tog mod Toscana og en værtsfamilie, som ville være fra en hel anden verden, end en jurist og en økonom fra København er vant til.
Det tog os med storm
Vi fik fra første dag, vi var på gården, en modtagelse og en behandling af vores værtsfamilie, som var vi en del af deres familie. De var så overstrømmende venlige, at det næsten var for meget for en skandinav, som er noget mere tilbageholdende med knus kram.
Ferien bød på alle de små eventyr, som man har hørt om Toscana. Den gamle gård med egen produktion af oste, skinker fra de grise, som de havde gående i de maleriske bakker, og selvfølgelig en frugtlund og urtehave, som de brugte til den hjemmelavede mad, som de spiste sammen som en familie hver aften.
Vi fik en introduktion til den fine kunst, det er at forædle skinker og pølser, at ryge dem og salte dem efter gammeldags maner, og hvordan du laver både en friskost og en ost, som ligger og lagrer. For i Toscana tager ting den tid, det tager, det kan man mærke, og det er med til at give ro. Og den stress, som man lever med til hverdag, forsvinder, for der er ingen grund til at stresse, når man ved, at osten først er klar om 40 dage, og skinken er klar om 3 måneder.
Feriebolig toscana, det er noget, som alle burde prøve mindst en gang, for det er ferie med afslapning, god mad og en natur, som er unik. Vi skal afsted igen, det er sikkert.