Øl til folket

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

I løbet af de seneste 10-15 år er mikrobryggerier skudt op som paddehatte over hele Danmark. Det skønnes, at der i 2017 er over 150 mikrobryggerier fordelt over hele landet – og nye ølmærker kommer til hvert eneste år i tusindtal. Det er skønt med variation, og en ægte ølentusiast vil glædes dybt ind i sit hjerte over aldrig at løbe tør for nye øl, der skal prøvesmages. Men vidste du, at dette tal udelukkende dækker over de officielle mikrobryggerier, og at antallet af mennesker, der vælger selv at brygge deres eget øl som hjemmebryggere, er langt højere?

Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at brygge øl derhjemme. Man skal investere i det rette udstyr til ølbrygning, og det er klart, at man skal bruge lidt plads til sit hjemmebryggeri, men det er slet ikke så stor en udskrivning – hverken økonomisk eller pladsmæssigt – som mange måske går rundt og tror. Mange hjemmebryggere har således deres udstyr stående i bryggerset (oplagt), i garagen eller i kælderen. Det vigtigste er, at det sted, man vælger at placere sit bryggeri, er et sted, hvor temperaturen og luftfugtigheden er nogenlunde stabil.

Og så er det naturligvis vigtigt at vælge det rette udstyr og de rette ølbrygnings-færdigblandinger i høj kvalitet. Det er så ærgerligt, når man har bestemt sig for at brygge et stort batch, og det så mislykkes, fordi blandingen ikke er optimal.

Hvis du går og overvejer selv at åbne et hjemmebryggeri – måske fordi du gerne selv vil brygge øl til dine gæster, når du holder grillfest i haven, eller måske fordi du har brug for en hobby, du kan dyrke i hjemmet – er det således vigtigt, at du ser dig godt for – og gerne trækker på andres erfaringer. På bloggen http://xn--brygl-yua.dk/ kan du læse om forskellige hjemmebryggeres erfaringer med brygge-apparatur, færdigblandinger og andet udstyr og materiel, som anvendes i forbindelse med opsætning af hjemmebryggeri og brygning af øl. Læs for eksempel om Kim, som er blevet meget glad for det Brewster bryganlæg, han har anskaffet sig hos hjemmebryggeren.dk. Med Brewsteren er det let som en leg at brygge øl derhjemme – og man får hurtigt forståelse for alle de brygge-tekniske termer som flowstyring og urtkogning, når man ser dem udspille sig live i ens eget lille hjemmebryggeri! Eller mød Renee, som deler ud af sine erfaringer med sit all-grain kit fra hjemmebryggeren.dk – et skudsikkert produkt, som sikrer succes ved hver brygning.